Boerenklaas Brandwijk

Dit oude café restaurant, welbekend in de omgeving, is overgenomen en ter renovatie en aanpassing onderhanden genomen door Meerkerk.


Aankoop:
mei 2021
Opening:
eind 2021
Architect:
Bikker Groot Ammers

 

Dit betreft een café restaurant welke door Meerkerk met een aantal andere ondernemers gezamenlijk is aangekocht om de horeca nieuw leven in te blazen. Ook wordt de bedrijfswoning in het pand opgesplitst in een aantal wooneenheden om zo een aantal appartementen toe te voegen aan de woningvoorraad. Aangezien het een zeer oud pand is, brengt het de nodige uitdagingen met zich mee qua isolatie, brandveiligheid en niveauverschillen. 

Het pand is in 2021 aangekocht en de verbouwingen zijn voorspoedig aangepakt. Op de verdiepingen zijn 4 appartementen gerealiseerd welke bewoond worden door lokale starters op de woningmarkt.

Een deel van de begane grond grond is in ere hersteld als bruin café, wat graag bezocht wordt door vele inwoners van Molenlanden. 

Het overige deel van Boerenklaas staat nog klaar om verbouwd te worden tot restaurant. Zodra zich een uitbater aanbiedt, zullen de afbouw werkzaamheden verder opgepakt worden door Meerkerk Bouwprojecten.

Boerenklaas Brandwijk aanzicht

Bedrijf

Meerkerk Bouwprojecten BV
Adriaan Meerkerk

Adres

Abbekedoel 8
2971 VA te Bleskensgraaf