Vossenburcht Goudriaan

Zuidzijde 125 in Goudriaan, het terrein waar oorspronkelijk de auto en motor Garage Siem de Vos was gevestigd. De projectnaam De Vossenburcht is dus bedacht met een terugblik naar de vorige eigenaar: de Vos.

 

Aankoop en start procedure: mei 2018
Ruimtelijke onderbouwing:  Hoogesteger
Landschappelijke inpassing: Lagendijk
Architect: Van Vliet

Een terrein wat al jaren braak ligt is aangekocht door Meerkerk in 2018. De verborgen schat in Goudriaan met uitzicht op de Goudriaan, een riviertje dat de kern vormt van het dorp. Aan de achterzijde een prachtig en vrij uitzicht over de weilanden.

Meerkerk heeft zich 3 jaar ingezet om het plan De Vossenburcht naar een mooi eind resultaat te brengen.  Vele tekeningen zijn gemaakt,  onderzoeken zijn gedaan en honderden gesprekken zijn gevoerd. In april 2019 is het voorlopig bestemmingsplan ter inzage gelegd door Gemeente Molenlanden. Toch kwam er uiteindelijk geen overeenstemming met alle partijen en bleken de plannen niet haalbaar.  

Meerkerk heeft het terrein in 2021 overgedragen aan 3 lokale ondernemers uit het dorp Goudriaan.  Deze ondernemers gaan nieuwe plannen uitwerken en dit ter goedkeuring aanbieden bij de overheidsinstanties.  Hopelijk wordt er alsnog een mooi woningbouwplan gerealiseerd op de locatie.  Dit zal een welkome aanwinst zijn voor het dorp Goudriaan.

De gekozen projectnaam “Vossenburcht” wordt in ieder geval over genomen in het nieuwe project, en wie weet komen er nog meer leuke elementen terug van de uitwerkingen  die gedaan zijn door Meerkerk.

Vossenburcht Goudriaan tekening

Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning op Abbekesdoel 7 & 8? Laat uw gegevens achter.

Foto’s van de kavel en de bouw

Bouwtekeningen:

Bedrijf

Meerkerk Bouwprojecten BV
Adriaan Meerkerk

Adres

Abbekedoel 8
2971 VA te Bleskensgraaf