Vossenburcht Goudriaan

Zuidzijde 125 in Goudriaan, het terrein waar oorspronkelijk de auto en motor Garage Siem de Vos was gevestigd. De projectnaam De Vossenburcht is dus bedacht met een terugblik naar de vorige eigenaar, De Vos.

 

Aankoop en start procedure: mei 2018
Ruimtelijke onderbouwing:  Hoogesteger
Landschappelijke inpassing: Lagendijk
Architect: Van Vliet

Een terrein wat al jaren braak ligt is aangekocht door Meerkerk in 2018. De verborgen schat in Goudriaan met uitzicht op de Goudriaan, een riviertje dat de kern vormt van het dorp. Aan de achterzijde een prachtig en vrij uitzicht over de weilanden. Op deze plek gaat Meerkerk Bouwprojecten de uitdaging aan om de bouw van woningen te realiseren. Eerst wordt het terrein leeggehaald. Daarna zal de grond bouwrijp gemaakt moeten worden. De plannen voor de woningen zijn uitgewerkt en liggen ter beoordeling bij de betreffende overheidsinstanties.

Vossenburcht Goudriaan tekening

Bovenstaand ziet u de inrichtingsschets zoals deze nu bedacht is. De woonboerderij die destijds gesloopt is wordt in vorm terug gebouwd, hierin wordt een voorhuis gerealiseerd.

In het achterhuis van deze woonboerderij zullen op de begane grond twee seniorenwoningen worden gerealiseerd en op de eerste verdieping twee bovenwoningen. Achter de boerderij realiseren wij een “schuur” om het boerderij ensemble compleet te maken. In deze “schuur” worden twee hoekwoningen en 3 starterswoningen gerealiseerd.

Om de boerderij zullen nog 3 vrijstaande woningen en 4 twee-onder-een kapwoningen worden gebouwd. Dit alles samen krijgt een landelijke uitstraling en zal goed samen gaan met het schilderachtige Goudriaan.

 De Gemeente Molenlanden heeft behoefte aan nieuwe onderkomens. Zoals beschreven is in de woonvisie zijn er Honderden woningen nodig om aan de vraag te voldoen. Met ontwikkelingen zoals De Vossenburcht kan er een gedeeltelijke invulling gegeven worden aan deze behoefte. De plannen voor de woningen moeten worden goedgekeurd door de gemeente.

Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning op Abbekesdoel 7 & 8? Laat uw gegevens achter.

Foto’s van de kavel en de bouw

Bouwtekeningen:

Bedrijf

Meerkerk Bouwprojecten BV
Adriaan Meerkerk

Adres

Abbekedoel 8
2971 VA te Bleskensgraaf